Stadsfonds Almelo beheert sinds 2013 namens de gemeente Almelo het Initiatievenfonds voor de amateurkunst.

Het doel van het Initiatievenfonds Amateurkunst is om ruimte te bieden voor nieuwe kunstinitiatieven, afkomstig uit alle kunstdisciplines, die de bestaande instellingen en hun regulier aanbod van amateurkunst overstijgen. Deze initiatieven hebben een projectmatig, eenmalig karakter en zijn uniek voor Almelo.

De Stichting Stadsfonds Almelo roept Almelose inwoners op om initiatieven voor kunst en cultuur aan te dragen. Initiatieven die voldoen aan onderstaande criteria komen in aanmerking voor financiële ondersteuning uit het Initiatievenfonds voor amateurkunst.

De criteria voor het Initiatievenfonds zijn:

  • Het initiatief draagt bij aan een gevarieerd aanbod van de amateurkunst in Almelo
  • Het bereikt een breed publiek
  • Het stimuleert samenwerkingsverbanden tussen culturele instellingen en organisaties (amateur/professioneel)
  • Het draagt bij aan talentontwikkeling, creëert mogelijkheden voor de optimale ontwikkeling van creatieve talenten vooral bij jongeren tot 18 jaar
  • Het vergroot maatschappelijke participatie
  • Deelnemers en bezoekers vormen een afspiegeling van de Almelose samenleving.

Daarnaast moeten de projecten vernieuwend zijn en betrekking hebben op iets wat er tot dat moment in Almelo niet is geweest.

Aanvraag indienen?
Heeft u een project of organiseert u een evenement dat binnen de doelstelling past en aan de voorwaarden voldoet? Stuur dan uw aanvraag per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met als onderwerp Stichting Stadsfonds Almelo, inclusief begroting naar de secretaris.