Blue Flower

In verband met het nieuwe stadsfonds Almelo waarover u meer leest op onze home page, gelden er voorlopig twee routes voor het aanvragen van steun voor uw evenement. 

  • Evenementen die voor 2 juli 2018 plaatsvinden en evenementen die al rechtstreeks ondersteuning hebben aangevraagd bij het Prins Bernhard cultuurfonds kunnen hun aanvraag kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uw verzoek om financiële ondersteuning moet voorzien zijn van een overzichtelijke begroting van inkomsten en uitgaven. Van de aanvragers wordt verwacht dat zij zich ervoor inspannen zo veel mogelijk de kosten te dekken. Of het een evenement betreft waarmee Almelo zich in cultureel opzicht kan onderscheiden wordt als factor zeker meegewogen.

    Naast reguliere ondersteuning vanuit Stichting Stadsfonds, kunt u bij ons ook echter ook ondersteuning aanvragen vanuit het Initiatievenfonds Amateurkunst van de Gemeente Almelo. Vanuit dit fondsen kennen wij onder voorwaarden nog wel steeds ondersteuning toe aan projecten in 2018. Het is mogelijk dat uw aanvraag in aanmerking komt voor meervoudige ondersteuning. Wij toetsen uw aanvraag daarop. U hoeft dus slechts 1 aanvraag in te dienen, waarin u motiveert waarom u aan criteria voor toekenning voldoet.

  • Evenementen die na 2 juli 2018 plaatsvinden, kunnen hun aanvraag indienen via het formulier op de website www.cultuurfonds.nl/almelo. Dit is één loket voor ondersteuning vanuit Stichting Stadsfonds Almelo, het Prins Bernhard Cultuurfonds en vanuit de Waarderingssubsidie Gemeente Almelo. Houd bij het indienen van uw aanvraag s.v.p. rekening met de uiterste inleverdata. Een aanvraag moet ruim voorafgaand aan het evenement ingediend worden. Heeft u vragen over het aanvragen van ondersteuning? Of heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Neem dan contact met ons op per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vergaderdata 2018 Uiterste inleverdata

2 juli                             15 mei

1 oktober                     15 augustus

10 december             1 november


Hoe en wanneer krijg ik bericht?
Het Stadsfondsbestuur komt circa zes keer per jaar bijeen en beoordeelt de in die periode binnengekomen aanvragen aan de hand van toekenningsrichtlijnen. Binnen twee weken na de vergadering brengen wij de indieners per e-mail op de hoogte van de beslissing.