Stadsfonds Almelo reikte tussen 2010 en 2016 jaarlijks in september de Stadsfonds Almelo Cultuurprijs uit. Ter ere van het 65-jarig bestaan van het Stadsfonds, besloot de jury van de Cultuurprijs in 2016 een Oeuvreprijs uit te reiken. Muziektheater Servus was de trotse winnaar en ontving de prijs op 11 september jl. uit handen van Stadsfonds voorzitter Hans Hammink en mede-bestuurslid Ernst Kok.

De twee andere genomineerden voor de oeuvreprijs waren Johan Bijkerk en Theatergroep September.

De Stadsfonds Cultuurprijs bestaat uit een cheque van 500 euro.

Eerdere winnaars

De Stadsfonds Cultuurprijs is in het leven geroepen door Bert Kuiper, bij zijn afscheid als cultuurwethouder van Almelo. Kuiper stelde het geld dat hij cadeau kreeg beschikbaar voor de Almelose cultuur. Het Stadsfonds werd gevraagd gedurende vier jaar de Stadsfonds Cultuurprijs uit te reiken. De prijs is bedoeld voor personen, verenigingen en organisaties die in het verstreken jaar een opvallende prestatie of bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het culturele leven in Almelo. De bijdrage dient verder ‘onderscheidend’ en ‘vernieuwend’ te zijn.De winnaars van de laatste vijf jaar zijn:

Iemand voordragen voor de Stadsfonds Cultuurprijs?

Wil je een vereniging (of persoon) voordragen? Bekijk dan eerst even het reglement. Voorzie de voordracht van een objectieve motivatie en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Stadsfonds Cultuurprijs